Bzenecké rodinné vinařství s.r.o.

Vinařství JUDr. Blanky Ďurinové bylo založeno v roce 2001. V roce 2015 se transformovalo do společnosti Bzenecké rodinné vinařství s.r.o.

Rodina vlastní vinice s celkovou rozlohou dva hektary v bzenecké trati Psí hora, která má specifické mikroklima a příznivé podmínky pro přívlastková vína. Kromě toho nakupuje hrozny ze smluvně zajištěných ploch od vinohradníků z obcí Čejč, Terezín, Svatobořice-Mistřín, Bzenec a Ostrožská Lhota. Z bílých odrůd zpracovává především Rulandské bílé, Müller-Thurgau, Neuburské, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Veltlínské zelené a Sauvignon, z modrých odrůd Frankovku, Zweigeltrebe, André a Modrý Portugal. Celá produkce se zpracovává moderní technologií řízeného kvašení, díky němuž vína získávají čistou vůni a chuť specifickou pro jednotlivé odrůdy. Firma se řídí zásadami redukované sklizně, řízeného kvašení a s lahvováním čeká vždy na optimální zralost. 


.Vinařství patří pod licenční logo firmy Český výrobek, která propaguje a podporuje potravinářské i nepotravinářské české výrobku na trhu. Smí tak používat na lahvích vína s označením loga ČESKÝ VÝROBEK. V rámci soutěže Český výrobek roku, získalo vinařství mnoho medailí „Český výrobek roku“.

Sklepmistr pan Oldřich Kuchař používá moderní technologii odkalování všech moštů před začátkem kvašení. Zvolené postupy vinifikace pak „vytahují“ ve víně vyšší vůně, další chutě a extraktivnost. Vína vhodných odrůd dozrávají v sudech typu barrique (např. Chardonnay, Rulandské šedé, Merlot). Vinařství provozuje vlastní rozvážkovou službu s dopravou po celé ČR zdarma. Vína lze zakoupit také přímo ze sklepa, otevírací doma je pondělí- pátek od 7 do 15.30). Na řízené degustace se mohou ohlásit skupiny od 10 do 100 osob.

 Možnost vybírat a ochutnat při degustaci až 100 vzorků přiláká zejména milovníky vína, kteří mají zájem porovnávat mezi sebou nejen odrůdy, ale také jejich ročníky z jedné lokality a použité technologie.

 

vinarstvi-bzenec.cz | © Copyright 2021 | Patrikorsak.cz |

CABERNET MORAVIA 2016

Moravská odrůda hroznů vzniklá křížením Zweigeltrebe a Cabernetu Franc. Barva tmavě granátová, ve vůni a chuti můžeme hledat černý rybíz. Doporučujeme ke zvěřině a steakům. Teplota podávání 15-16 °C

Moravské zemské víno

Druh: Suché

Šarže: 35/16

Obsah: 0,75 L
Obsah alkoholu: 12% obj.

Cena: 99,- Kč